Tuesday, September 23, 2008

My Wedding~31 Hari Lagi...

In the Name of Allah.

Salam.

31 Hari Lagi...

Rumah kami di Ipoh sekarang in process of renovation.
Renovation ni of coz utk kenduri & kenduri2 akan dtg..kan ramai lagik yg beratur nak kawen pas nih.
Haikssssss :p
Selain utk kenduri,utk future & keselesaan kami jugak.
Kami kan ramai...Xtermasuk lagik bakal cucu-cicit yg semestinya lagik ramai kan~
Bila berkumpul balik kampong reramai kan seronok je umah besor, leh bergelimpangan sana sini. Hehe :) Once siap nanti time kenduri luas la kalo nak lepak2ing, sembang2, dok reramai, memasak mcm2 la~
Besarkan umah bukan la sesenang yang disangka. Effort, energy, money, idea...etc.
But becoz kitaorang tau our parents sentiasa pastikan & buat yang terbaik utk anak2 so derang usahakan jugak.
Mmg our parents camtu, alwiz want to serve the best Xkisah la kan tetamu ke, pekerja ke, adik-beradik ke, apa lagik utk parents & anak2 derang...
Mak abah kami mmg the best in the world!!! Thanks lots of love & we love u so Muchhhh!!!!

Ni area dining room, bilik mak abah, ana & azah & bilik solehin belah kanan Xnampak katgambar ni.
Ni area corridor belakang yg dah hampir siap ber-tile, tile tu dipilih oleh eje, sgt cool okeyy..sinonim ngan pokok2 kat belakang tu. Feel cam kat kampong2 jerk...tidooo kat sini sodap nihhhh!!

Ni pulak area luar depan rumah...

Area2 lain in progress jugak. Basically bahagian belakang, dapur, dining, bilik2 & tgh dah almost OK just part depan major renovation lagik..pastu nak pasang bumbung, tile, mengecat, electric source sume2 tu la.

Gambor Xdapat ler nak tunjuk sume. Pekerja2 ni sume tgh gigih skrg nak menyiapkan umah under my abah selaku planner, instructer, observer, judge...senang cakap pengarah dr segala segi la. Assist by beberapa indirect person yg bagi opinion & tolong2 mana patut...mak saya ngan kami adik-beradik lar. Salute to my abah, All the best! Sama2 kita support & doa sumenyer berjalan lancar & semoga rumah kita syurga kita siap dgn baik & sume org akan happy :) k!!!


Wsalam~

1 comment:

Abangah said...

++Bertahun2 yang akan datang umah kome akan jadi cam kat kampung. smua tersadai merate2. haha
++Cantek toi tile tu. nanti nak rasmi le. hahaha