Friday, October 10, 2008

In the Name of Allah.

Salam,

Entry kali ni saya nak letak gambar je, posing2 masa first raya..
Gambar harus la yang meriah & kunun2 cunnn gitu kan.
Ni grab dr camera phone jerk, yg lain2 banyak lagik tapi xde dalam simpanan gue.
Time begambar mmg sakan la kan, kata raya~
Meh tgk gambor2 raya...kenangan nih, next year posing lain lak.Hik hikssssss :p

Gaya Xbleh bla ajim ngan nisa...layan~
Ajim claim baju dia la paling lawa.Yer2,mmg lawa ponn..hamikkkk!!
Nisa bajunyer sama ngan baju yg Mior hadiahkan utk saya yg konon2 nak pakai utk malam berinai tapi
xjadik.. kainnyer cukup wat baju kurung kedah je lorhhh...Ok gak tu, kalo idak tak pasai2 boria lak.Budak bedua ni kalo jadi model iklan mydin pon okeyyy..~~~

Azah kusyuk makan mee sup kot.
Xpandang kiri kanan dah.
Baju pink Azah ni kira antara baju dia yang lawo la...eh, bukan nak pakai masa kenduri nanti ke?
Ke Recycle?? pon boleh......
Taun ni baju nurul warna purple, Kalo perasan fesyen nyer sama je ngan Nisa-Songket bunga tabur...kata trend! Taun ni dia beraya ngan ayahnyer sbb dah janji ngan member2 nak round satu kampong. Kak Nisa...tepi skekkkkk!!!

Ni kira partner saya di pagi raya la...together2 pakai itam, smart okeyyy!!!! With Amar yg chumel & banyak mulut :)


Pak Uda saya yg hensem....Sila abaikan perot nyer tu yerrrrrr~~

Ni antara bebudak yg datang, memeriahkan lagi suasana raya. Kalo dah dengaor dari luor rumah "Assalamualaikummmmmmm" reramai, bwk2 la siapkan ayor minum ngan duit raya. Kueh nyer already dah ado la.Ramai je yg rajin nak melayan bebudak ni, Masa ni la tanya ni anak sape, cucu sape, dajah bape, belajor mana...

Anak mak Xlama lagik nak jadik laki org, ehem! Bwk2 la baik2 ngan mak bleh bodek kawin awai hahaha ;p
Cuba tgk gambar ni! Jgn xcaya...Ni la perangainyer cucu2 tok nawi, membulik cucu2 org lain. Di- suh bdk2 ni wat gaya ultraman taro.Gara2 nak dapatkan duit raya, bebudak ni sanggup gigih wat gak okey~ wat gaya ultraman sambil gelak2 dan hentak2..hak hak hak!!! ho ho ho!!!! adeihhhh...xpenah dibuat org, umah tok nawi je yg jadi ginih.....Kot bebudak tu harus la kecik2 lagik, yang mengajornyer sume dah lebor bapak gajah.

Kalo hensem mesti la matching nyer......cunssssssss haiksss!!!!!jgn perasan2~~

Pasangan veteran yang romantiks gitu~ Si kecik dalam perot begambor ngan mak abah.

Best fren forever everssss, solehin posa sebulan okey, layak la beraya sakan!~

Lelaki2 yang menceriakan hidup sayer.....bolehhh gitu??? Hensem, smart & swettttossssss :)

We are three! Yesterday, tomorrow & Forever~
Ngan Ana... Warna bajunyer sedondon ngan tunangannyer itussss...jgn Xtau~

Nothing cross my mind bila tgk gambar ni, korang describe la sendiri. -Love, care, tight-

Makan time, borak2 time...Veteran harus diutamakan, yang lain tu pandai2 la bagi diri sendirik makan :p

Ana posing kat abah...ala2 dialog lah taruk " ni la abah sayang sayerr"

Hensem!! Xdpt nak nafikan lagi...... utk raya je la tapi, hari2 lain suh aweksss korang puji :p

- Sekian dulu, gambar masa raya.........banyak lagik gambar raya bodek emi suh burn :) -

Wsalam,


My Wedding~15 Hari Lagi....... Raya story~

In the Name Of Allah.

Salam,

15 Hari Lagi... (Time ni saya bukan je mengira hari..kalo bleh jam pon nak kira)

Adik2 cyg saya yg rajin baca blog ni sume dok tanya nape lama Xupdate blog.
Ya ampunnn adinda2 ku, lately mmg busy sesangat kat office.
Xde masa nak bukak blog pon, arini gigih gak la wat sket2 kan~

Saya pon dah rindu nak ngadap blog nih.
Kita kan still dalam bulan syawal yg mulia ni kan, nak citer pasai raya la dulu.

Raya tahun ni best sgt2 sbb dapat jumpa ramai org, wlpn masa agak limit tapi penoh ngan activiti.
Just sket2 je la saya curik2 tido sebab pala pening sgt la haii~~maybe sbb salah amik supplement.
Skrg saya dah OK sket, dah stop serta merta amik supplement tu! Huhu.
K sambung2, malam raya kami sempat bebuka reramai, best gilossss.
Penoh org, makanan pon penoh..pastu riuh cam pasor.


Pas tu bertakbir ramai2.
Saya masa tu pening2 tapi gigih gak la bangun jap join kejap sambil snap2 gambar hehe.
Tapi kat umah je la saya join, bila derang move bertakbir umah ke umah..pak uda, pak itam & pak su...saya tak ikot.
Masa takbir ni mcm2 action bdk2 ni..sempat buat2 lawaksssssss ok! Adat la tueee.Mmg camtu derang ni, kalo idak tak meriah la kan.

Tp time takbir tu, dia nyer aura syahdu-syahdan tu tetap ada keyyyy~~~




Pagi2 raya bangun saya ke dapor tolong Mak Yong potong bahan2 utk sup, pastu kemas sket2 meje makan.
Adoiii aii (sambil wat muka kesal) tu je la yang mampu saya nolong, cessss..konon.pang!
Smlm nyer tu kan saya pening kan, so tido je Xsedar dah apa jadik.Rupanyer derang bekeje ada yg tido sampai kol 4 pagi.
Nasib bangon pagi pala dah Ok sket, gagah2 gak la nak beraya kan~
Taun ni saya Xdpt gi smayang raya, so dok umah kemas2 pe patut pastu melawa.ala,Xla lawa pon.
Pagi2 raya saya pakai baju kebarung hitam, hamikkkk! Org raya pakai terang2 gue pakai gelap2.
Ahhh....layan jer...cantik gak baju tu ape~~ kekekeke....


Cam biasa memula activiti salam-menyalam...yg tua harus dok kat kusi, yg muda2 salam2 mintak maap. Masa ni mintak maap kat mak abah, pak ngah mak ngah ngan mak yong...yg lainnyer menyusul kemudian~Dan2 tu mintak maap halal bagai pelok sakan...dalam hati, terasa banyak tol dosa ngan mak abah. Time abah salam sempat lak sound pasni saya nak jadi bini org, lepas kat tgn org lain...itu ini. Adoihhhhhhh...tahan down air mata, nak cover wat lawak2....hiksssssss :D (Alo, gambor salam saya Xdok) Semoga dosa saya diampunkan mak abah & sumeeeeeeeee org! Kalau ada yg saya salah mintak maaf yo!~So far saya Xde pon marah, berdendam @ terasa hati ngan sape2 clean & clear~~
Kalau ada yg ter-salah ngan saya pon, awai2 saya dah maafkan, ikhlas. Kalo ada yg marah2 ngan saya ke, saya betol2 minta maaf…mana la saya tau dalam hati org lain kan~
Tapi rasanyer Xde kot…saya Ok ngan sume org,sume happy2 & sayang2 je…hehehe.

Continue~

Wednesday, September 24, 2008

Berbuka puasa~Vendor

In the Name Of Allah.

Salam,
As usual tetiap tahun bebuka posa ngan vendor2..Yamagata & UPP.
Ngan Yamagata udah buka sama dah Isnin aritu kat Equatorial.
Ngan UPP harini mula2 patutnyer kat Palm Garden Putrajaya, dekat je mmg no problem ler nak pi..tup tup tetiba dia tukar location la plak, hotel mana ntah..kat Shah Alam nu.
Pikir2 Xmo la pi...reasonnyer..ermm, ntahler...mmg tetiba rasa Xmo pi..hikhikssss :p
Saya decide nak bebuka kat UNITEN arini...satgi nak call bdk uniten 2 org tu kot2 nak join bebuka sekali.

Ni gambor masa ngan vendor2 Yamagata.. side derang kali ni laki je sume yg datang, yg pompuan katanyer
Xfree...Sukati korang ler, korang sume bukannyer posa ponnnnn.Derang ni nak meng-entertain je lebey...bebuka2 jugak..bodek2 Xlayan aaa.haha~

Ngan Mr. Inowe, kira pangkat besor la dia ni...anak bini kena tinggai kat Jepon. Bila tanya umor anak, dia main teka2 sbb xingat. adoii aiiii~~ Anaknyer sorang yo...kalo ramai leh la terima lagik kalo Xigt umor anak.
Mkn sini sedap aje...

Dgn member2, bdk2 baru... over fresh lagik derang ni. Chinse guy pakai spec tu Mr.Chun, selalu deal ngan dia lah. Yg sebelah dia tu si Furukawa, mamat jepon ni pandai cakap melayu sbb dulu lama keja kat Indon. Tp melayu indon la..hancusss sket tapi bleh terima la dr Xtau kan~~
Ni balik time...Yg sebelah saya tu Mr.Ito. Ni pon pandai cakap malay.Ok sketttttttt je dr si Furukawa. Dulu dia keje kat Brunei...yg bestnyer skrg tgh wat Master kat UKM course Malaysia Politic tue.
Saya tanya
" What is your opinion dgn politic Malaysia skrg ni"??
Saya saje je la tanya memandangkan sitausi politic kat Malaysia skrg ni cam haru2 sket kan~~
"OK" simple je dia jawab.
Saya cam wonder Xpuas hati jwpan dia tu " Are you sure? I rasa u tau kan camne politic Malaysia skrg, Xper..we open. I just wanna know your opinion jer..."
Dia diam jap. Pastu sambil angguk2 kepala muka confident " Saya rasa..Kalau untuk Malaysia, yg macam skrg punya situasion politic kira OK la..." ha....hambikkkkkkk ko.
Kalau untuk Malaysia??? Kira OK ??? Habis kalo utk Jepon kira XOK la??
banyakkkk cantik ko~~~~~~dush dush dush!!!! haha tu dalam hati je la cakap, tetiba emosiii hahaha.
Pastu ada la saya menjawab tp make it short je la, tetiba politic..kang panjang plak citernyer.
Pas makan je chiow lah. Makan best tapi sbb tahun ni Xleh bwk sesapa Xla best sgt. Kalo tak bleh bwk eje syiok la jugak. Member2 saya yg ada family pakat Xpegi. Yer la kan..Xkan nak tinggai anak2 ngan spouse kat umah, yang dia gi makan best2 kat hotel..Kalau saya ada husband pon tp Xleh ikot sekali, saya Xpegi......hahahaha hikkk hikssss :p
Wsalam

Tuesday, September 23, 2008

My Wedding~31 Hari Lagi...

In the Name of Allah.

Salam.

31 Hari Lagi...

Rumah kami di Ipoh sekarang in process of renovation.
Renovation ni of coz utk kenduri & kenduri2 akan dtg..kan ramai lagik yg beratur nak kawen pas nih.
Haikssssss :p
Selain utk kenduri,utk future & keselesaan kami jugak.
Kami kan ramai...Xtermasuk lagik bakal cucu-cicit yg semestinya lagik ramai kan~
Bila berkumpul balik kampong reramai kan seronok je umah besor, leh bergelimpangan sana sini. Hehe :) Once siap nanti time kenduri luas la kalo nak lepak2ing, sembang2, dok reramai, memasak mcm2 la~
Besarkan umah bukan la sesenang yang disangka. Effort, energy, money, idea...etc.
But becoz kitaorang tau our parents sentiasa pastikan & buat yang terbaik utk anak2 so derang usahakan jugak.
Mmg our parents camtu, alwiz want to serve the best Xkisah la kan tetamu ke, pekerja ke, adik-beradik ke, apa lagik utk parents & anak2 derang...
Mak abah kami mmg the best in the world!!! Thanks lots of love & we love u so Muchhhh!!!!

Ni area dining room, bilik mak abah, ana & azah & bilik solehin belah kanan Xnampak katgambar ni.
Ni area corridor belakang yg dah hampir siap ber-tile, tile tu dipilih oleh eje, sgt cool okeyy..sinonim ngan pokok2 kat belakang tu. Feel cam kat kampong2 jerk...tidooo kat sini sodap nihhhh!!

Ni pulak area luar depan rumah...

Area2 lain in progress jugak. Basically bahagian belakang, dapur, dining, bilik2 & tgh dah almost OK just part depan major renovation lagik..pastu nak pasang bumbung, tile, mengecat, electric source sume2 tu la.

Gambor Xdapat ler nak tunjuk sume. Pekerja2 ni sume tgh gigih skrg nak menyiapkan umah under my abah selaku planner, instructer, observer, judge...senang cakap pengarah dr segala segi la. Assist by beberapa indirect person yg bagi opinion & tolong2 mana patut...mak saya ngan kami adik-beradik lar. Salute to my abah, All the best! Sama2 kita support & doa sumenyer berjalan lancar & semoga rumah kita syurga kita siap dgn baik & sume org akan happy :) k!!!


Wsalam~

Monday, September 22, 2008

Berbuka Di Kampong~~

My Wedding~32 Hari Lagi...

In the Name of Allah.

Salam,

32 Hari Lagi....

Sabtu/Ahad lps saya balik kampong.
Agenda distribute card dimulakan..
Ada org kata awal bagi cardnyer, ada yang kata just nice je dah tinggai sebulan.
Saya rasa ok2 je, lagipon ramai lagik nak kena dijempot.
Wat stage by stage Xde la last minute baru nak kelam-kabut kan.

Mak ngan Mak Yong tgh diskuz org2 yg nak dijempot...jangan tinggai sorang pon sedara!
Saya listkan namanyer aje...

Sambil2 tu adik2 sedara ku bekenduri kepok lekor....made in Terrengganu.sodap weihh~ "San, jgn lupa bagi kad2 tu..."

"Yer Kakkk...." Jwb Pak Uda. Hehehe :p


Time nak bagi card ni la segala sedara-mara nak kena dihingat.

2 pupu, 3 pupu, 4 pupu....sume la~

Mana yg Xtau nama penuh tu taruk kan nama glamour aje.

Utara smpai Selatan sume ada yo~~ Xsangka sedara-mara merata tempat.

Tinggai penah jumpa ngan tak jerk.

Esoknyer Mak saya ngan Dira, meround kampong bagi card.

Dira jadik rider, mak bonceng..hikhik :p comey yo~

saya harus la Xikot kan, Xkan bakal pengantin nak menunjuk muka ngajak satu kampong kan.

Dari pagi sampai ke petang..tu pon Xabis2 lagik menjempotnyer.

Kira bab anto2 card dah effective so pasni kena terus kan mengantor sampai la settle...

Wsalam~

Thursday, September 18, 2008

^^Lepak2ing mAmAkss^^

In the Name of Allah.

Salam.
“Adar,alOng nk jupa kui 10.kt nak p mane”? Eje message saya.
“OK.Jumpa kat area umah Adar”...Hehe, kalo dekat2 umah saya senang sket nak balik karang.
Takat tu je, kedai yg mana satu kitaorang Xdecide lagik.

Saya besiap mandi sume rupanyer eje dah smpai kat tepi pagor umah.
Bagus tol dia dtg mengambik, Xyah ler saya nak drive..Hiksssssssss :p
Saya ikot je...lalalalalala~~~~~
Saya tanya nak gi kedai mana?? Sekali Ameer Ali daaaa~~
Sobab eh Along & Emi dah ada kat sana. Bengah dtg lambat sket, online test katanyer.
Adoiiiiaiiiii~ Bebudak ni cam Xde kedai lain, sokmo la maple yg satu tu gak.
Banyak dah korang mengkayokan mamak tu tau. Layan je la...
Ni between panaroma kat Ameer Ali & mamak sekitar kat sek.15 tuh.
Besenyer mmg penoh la umat, tambah2 kalo bola time.
Mamak2 kat sini mmg mesra alam Xhingat kot, tu yg ramai pelanggan setia tuh.
Kalo dah mmg kaki sembang.Bila dah dok semeja mcm2 topic la kuor. Banyaknyer isu business ngan family matters. Cita2 kitaorang nak expand one of our business potential called “Synergy”…huishhhh, planning harus ada kan.
Pastu yo budak2 ni plan nak gi Genting bulan 12 cam aritu, tapi kali ni nak plan lagi best!!
Wa..wahhh….teringat masa pi last time saya sanggup amik leave Xkoje sbb nak pi koje kat Genting ngan derang..Hahahaha :D
Wlpn bulan 12 ni akak dah jd wife org tapi harus join jugak okeyyy~~
Kalo Xajak ada yg sentap merajuk dr hati yg paling dalam…Kakaka, ayat Xleh bla!
Pastu citer2 pasal family day, kali ni bengah jd pengarah.
Buat la ko bengah…bg best2 jgn Xbest nanti akak anto surat complain..haha, bulik sama dia :p
En Mior sila la stand by yerk, since anda new member kat family kitaorang nanti, derang2 ni mmg dah plan nak kenakan cukup2.
Kenakan apa saya Xtau…No comment, wait & see jerk! Hahaha...... :D

“Happy Birthday Kema".. :)
Smlm kitaorang celebrate bufday kema gak…19 sept.
Ada cake coklat yg comel & sedap utk kema.
Semoga berbahagia & success la yer dunia & akhirat…Mmuaaaaahhhhssss :x
Budak2 ni kalo sembang mmg Xhingat nak balik la kan…
Kena lazer2 sket bagi kata putus baru la gerak…tu pon sket..sket geraknyer Xsepenoh hati.
Banyak la korang, esok ari keje jgn nak lepak lelama sgt… ku smashhhhhhhhhhh sekalik kang!

Ha, before balik kitaorang ada jumpa sorang budak kecik, comey jer.
Sian dia sesat tepisah ngan mak pak dia…
Tgk la, takot2 pon dia senyum jerk, baik betol.
Tapi dah selamat yo anto kat mak pak dia…selamat~~~

Ya Ampu Along....hik hik ;p Yoshhhhhh, selamatkan diri..lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~~


Ni video lsembang2 YB kat Ameer Ali, layan~~


video

video

Wsalam~

My Wedding~35 Hari Lagi...

In the Name Of Allah.

Salam,


35 Hari Lagi....

Erkk, 35 hari je lagi.
Cuak, happy, nervous??
Sume perasaan ada sekarang.
Saya still lagik meneruskan project membuat potpourri.
Just kat rumah baru ni lagi best sbb osmet2 saya sumenyer ringan tulang nak menolong.
So far baru sekali je la wat kat rumah baru.
Project akan diteruskan. Lalalalalalala~~~~~



Arini saya akan balik Ipoh Yeayyyyyyyyy!!!!! \(^_^)/
Nak review lagik setakat ni nyer preparation & wat apa yg perlu.
Boleh jumpa adik solehin comel sayang saya tu :)
Arini gak saya gather2 berbuka posa ngan gang2 saye.
Pastu baru balik Ipoh.
Bestnyer...Sarah pon turun dr Terengganu.
Sempat tu saya order kepok lekor piau nyer dr Terengganu nak bwk balik Ipoh.
After abis je belaja dulu, gather2 kitaorang dah bertukar rupa.
Kalo dulu..sume single-mingle,abis2 pon bwk boyfren la konon.
Skrg..lps sorang2 bertunang pastu kawen...ada yg dah bwk anak pon.
Malam ni sarah ngan husband & baby girlnyer Aini...Sha pon ngan husband gak.
Yana ngan tunang dia...saya pon import tunang saya gak ler.. hehe.
Just angah Xdpt dtg sbb dia jauh kat Sabah nun ikot husbnad dia keje sana.
Mesti dah besar anak angah si syamil tu.
Just yg Xde bezanyer...dr dulu sampai skrg......kalo jumpa tetap kecoh okeyyy~
Wsalam :)

Tuesday, September 16, 2008

My Birthday~Memory

In the Name Of Allah.

Salam,

Petang tu saya dapat jemputan berbuka posa dr someone

Tempatnyer kat “kedai atas bukit“ haha trademark tu.Sobab eh nak sampai kedai tu
mmg kena panjat bukit..tinggi wooooo, naik keter la tapi :p
Dah la bukit pastu jalannyer ntah hapa2 Xberturap tp herannyer ramai gak org nak pi situ termasuk la saya, hehe.
Senang cakap one of my feveret kedai makan lah, sbbnyer bila dah sampai atas bukit nuh

environment nyer best sgt~Leh tgk keter lalu–lalang kat bwh,angin sejuk je, pastu ada Japanese table leh dok makan bersila ramai2. cool jerk~
Citer pasai kedai la pulak..

Sambung2..

Balik keje saya pi la kedai tuh.
Sekali nengok ramai yg ada,si someone tu jempot budak2 tu berbuka sekali rupanya.

Tapi kena dok table bese je,Japanese table udah penoh.

Time berbuka mmg smgt la kan.
Makanan cam bese lah..macam2 ada~
Roti John, Roti bom, bihun sup, kueh, bagai2 la..
Paling hantap Ayor timun gelas besar la kot, ordered by Bengah.

Tengah2 bebuka.....
Tiba2 dr jauh saya nampak En.Mior dtg bwk cake.
Haiksssss hik ;p Dalam hati cam blur2 lagik, Xexpect ada cake tgh2 bebuka posa camnih,
kata nak berbuka je..Saya dah ala2 control sengih gitu~Pandai yo...katanyer tadik nak ke toilet rupanyer ada mission. Dah dekat sampai meja sempat saya snap guna hp yg mmg tgh camera on.
Tapi gambornyer goyang ntah hape ntah.

Cake Xpotong lagik masing2 dah tunjuk hadiah.
Yg kotak ijau by En.Mior .. dalamnyer hehe rahsio, tp mg dah lama suka dok usha benda ni.
Tup tup..dah dapat pon.Best2 :) ~~~~
Yg itam tu blause by eje & sharing2 derang. Cantik, pandai pilih.
TQ..Q..qqqqq..Sume saya sukeerrrrrrrrrrrrr . Senyum sampai telinga.. :D

Potong cake time! Reramai derang nyanyi lagu bufday tapi ala2 cover volume gitu...yer la, kat kedai time buka posa lak tu kan. Bestnyer lahaiii~~~

Kami yg mesra..hehe :)

With mr who else??

Thanx kema.. senyum comey2~

Emi & Bengah my bestfren... ada2 je budak sorang nih!
Thank You banyak2 tau korang.. I really appreciate it!
Siyes sayang korang sume...Fying kiss~ Mmuahhhhhhhhh :x
To Mr Planner selaku my future husband, hikhiksss ;p Thanx ya! sokmo ada suprise utk saya ginih.
Amalkan la sampai ke tuo yo!~
Tau je apa yg saya suka. Saya mmg suka & happy yuppy bila ada adik2 saya ni tambah2 special day camnih..Terharu, hehe.

Ni video potong cake masa derang nyanyi2 tu.
Ada main singer, back up singer sume la...

video

My Birthday- Wish...~

In the Name Of Allah.

Salam,

Skip jap entry “Satu Ari Di Bulan Posa”
Sebab ada benda happy yuppy nak citer kat sinih.
Dua hari lps 15 Sept kan harijadi saya kan..yg ke 17. Hikhiksss :p
Syiok sgt, pas kol 12 am je bertalu-talu call & message masuk nak wish bufday.
Ada gak yg time bangun sahur tetiba teringat buday saya agaknyer terus message.
Kat office jd main topic lagik kat email2 ngan gang2 UTP tersayang ku Huhuhu :D

Yang paling best abah tersayang saya calling terus nyanyikan lagu bufday.
Mak saya pon wish sekali semangat tol suara dia...waaaaaa serius saya terharu.
Tanpa derang Xmungkin saya dapat melihat dunia.

They means everything to me, I’ll love them all my days.
Haaa, kan tetiba saya dah ter-touching, Maintain2~ xbaik nangis soksek2 bulan posa nih.

Saya nak say timer kasih lots gak kat org pertama yg wish kat saya.
Dah 6 tahun dia jadik org yang 1 st sekali wish...harus la kan :p
Thanx sbb appreciate saya very2 much.

Banyak2 timer kasih gak kat sume adik2 sayang yg wish, abang2, kakak2, pak cik2, mak cik2, frens & sume la.
Thanx Ya! Flying kiss~~Mmuahhhhhhhh :x !!!


Satu Ari Di Bulan Posa Part 2-Alamanda~

In the Name of Allah.
Salam,

Pas abis mengangkot bdk2 ni pakat rehat2.
Penat tuh..tapi sbb bulan posa Xdapat ler nak mimum ayor ke pelahap keropok ker.
So derang sembang2 je, dr topic isu semasa,sosial, pasai anak dara org,
Isu Politic..sume benda bleh jadik citer. Sume nak bercakap cam Xde org nak mendengor.
Tgh2 citer tu plak tetiba ‘HAHAR...HAHAHAA’…..gelak la korang reramai.
Saya tumpang sekaki gak la..Xde gang kena jd gang terpaksa.Hiks hiks :p

Pastu sume dok pikir nak wat apa .. berbuka lambat lagik.
Ada yg suggest lepak2 Warta (adoi…xsyioknyerrr), ada yg ajak gi mines (pon xsyiok)
Last2 decide gi Putrajaya jerk, first destinasi..Alamanda.Boleh la, layan~

Ni dalam keter masa nak pi, Bengah & Emi the bulatsssss tgh Xde keje lain.
Derang nih keje berpeluh2 Xnak mandi pastu gi Alamanda, bau paham2 je la.Opss, man only!!
(En Mior tahan bau sendirik ka??? haiksssss ;p)
Emi carik kasut, Bengah carik tukang jual kasut!

Bwk2 la beli satu bagi bakal wife korang
Pose half full kat kedai Cds..sila bagi laluan~
Survey calon2 baju & kasut raya (Eje muka tahan sakit. Tarik nafasss..hembus, fuhh!!~)
Masing2 muka busan kelaparan, udah2 jom gi cari makanan bbuka.
Bab makanan semangat ajeeea!!!!

Hasil bejalan Alamanda non ada aper2..window shopping jerk sume.Isi masa yo~ Budak2 ni dapat cuci mata free ada la...Pantang jumpa manusia wanita yang pakai pelik sket mula nak wat ulasan,dah2 korang, kurang pahala posa.